آشنايي و شناخت مهارت هاي همسرداري


 






 
براي داشتن زندگي موفق، زن و مرد بايد نيازهاي يکديگر را شناخته و در جهت رفع آن ها بکوشند. در واقع براي برآورده کردن نيازهاي منطقي و معقول همسران مان بايد مجهز به مهارت هاي همسرداري باشيم تا بتوانيم با برخوردهاي درست و منطقي، آرامش و خوشبختي را ميهمان خانه هايمان کنيم. در ذيل، به بعضي از اين مهارت ها، اشاره مي کنيم.

منطقي عمل کنيم
 

در زندگي زناشويي به جاي منافع شخصي و تنها به خود فکر کردن، به دنبال منافع و صلاح مشترک باشيم و در مسايل پيش آمده بدون اغراق و بي طرفانه قضاوت کنيم.

صبور باشيم
 

اگر در زندگي روزمره، برخي از برخوردهاي همسرمان را ناخوشايند و غير قابل درک مي دانيم، بهتر است با حوصله و تأمل او را از چگونگي رفتارش مطلع و آگاه کنيم.

قانع باشيم
 

همسرمان را همان گونه که هست ببينيم، سطح توقع خود را از او بالا نبريم و او را با کسي قياس نکنيم.

خاطرات شيرين را مرور کنيم
 

در هنگام پيش آمدن تنش، به خاطرات خوب و لحظات شيريني که در کنار هم داشتيم بيانديشيم و ذهن خود را از کينه ها و ناملايمات پيش آمده پاک کنيم.

به خانواده ي همسرمان احترام بگذاريم
 

سعي کنيم تا آن جايي که مي توانيم حريم و حرمت ها را در خانواده هاي مان حفظ کنيم و آنچه را که براي خانواده ي خود مي پسنديم، براي خانواده ي همسرمان نيز بپسنديم.

راستگو باشيم
 

هميشه در زندگي سعي مي کنيم جز حقيقت چيزي نگوييم. چون راستگويي پايه و اساس زندگي را محکم مي کند. بايد به اين جمله اعتقاد داشت که ماه هيچ وقت پشت ابر نمي ماند.

مقابله به مثل نکنيم
 

از برخوردهاي تلافي جويانه بپرهيزيم و به جاي مقابله به مثل، رفتار و رويه ي مناسب را پيش بگيريم.

گذشت داشته باشيم
 

در زندگي مشترک، همسر يار و پشتيبان است؛ نه يک دشمن. هرگز سعي نکنيم به دليل اين که عمل يا سخن همسرمان بر وفق مراد نيست، در برابرش جبهه گرفته و آماده عکس العمل باشيم. با کمي گذشت و آرامش، غرور کاذب را کنار بگذاريم و بعد از آرام شدن، مشکلات را با هم حل کنيم. اگر در مواقع عصبانيت از غرور کاذب خود بکاهيم و در برابر همسرمان کوتاه بياييم، هم به او احترام گذاشته ايم و هم به خود کمک کرده ايم.
منبع: نشريه 7 روز زندگي شماره 104